Vi hade i alla fall tur med vädret! :)

Äntligen kommer den spännande fortsättningen på vår resa! Vi vet att du väntat och undrat vart vi åkte efter Stari Grad.

Morgonträning som vanligt och sedan tog vi en tur upp till korset. Det "låga" korset som bara står på 111 meter över havet. Från det korset ser man över till det "höga" korset vid Zlatan Otok som vi bestigit många gånger förut. 

Efter lite solning och en härlig lunchbuffé var vi redo att bege oss till Palmizana, som ligger på Plekeni-öarna. En odramatisk överfart på ett hav som inte längre var i uppror - tvärt om! Helt stilla i dag och vi tuffade för motor till utsidan av ön Hvar för att lägga till i ett nästan tomt Palmizana. Att segla i Kroatien denna tiden på året är helt underbart - det finns alltid plats, gott om plats och inga köer till duschar eller restauranger. Ljuvligt.

Tilläggsgúben var upptagen så vi fick hjälp av en annan vänlig herre att lägga till. Michael var dagens styrman och lade till utan problem trots att bogpropellern inte behagade funka. Det måste gått troll i den hamnen och bogpropellrar... Efter samtal till tekiniksupporten bytte vi säkring trots att den såg hel ut och vips (visp?) så funkade den. Nåja, huvudsaken är ju att den började funka igen.
 

Den största anledningen för mig att gå till just den hamnen är att de har den bästa "Chocolate Sufflee" jag nånsin ätit, så självklart bokade vi bord på Zori! Bokat hade vi inte behövt dock - vi var ensamma på hela restaurangen och efter vår önskan så eldade dom i öppna spisen. Vi satt innanför de stora glasväggarna och hade fantastisk utsikt över "Zori Bay".

Endast två båtar låg  i den stora bukten där det annars ligger hundratals på svaj. Vi blev väldigt mätta och nöjda. Hamnkapten hade varit vänlig nog att tända belysningen på ön så att vi hittade hem utan att trilla in i någon gigantisk kaktus! Cikadorna har inte börjat syrsa ännu. 

Första natten vi legat helt stilla utan att gunga något, som att sova med båten parkerad i ett badkar. Det var livlig fest på båtarna på grannkajen men jag tror vi slocknade rätt fort allihop ombord ändå. 

Morgonen därpå var det Eva och jag som hade träningslust kvar och vi gick ut längst ut på piren. Uppvärmningen bestod i lite skön afrika-inspirerad dans och passerande båtar vinkade glatt. Det bju'r vi på! Second breakfast smakar ju alltid väldigt gott, så även i dag. Belåtna gav vi oss av tidigt, d v s runt halv elva :) med siktet inställt på staden Split. En härlig stad på många vis och vi var sugna på lite shopping och stads-strosande. 
 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-