Sommarens varmaste dag avrundar resan för denna gången

Sista badet för denna gången. Vilken värme! Vilka människor jag mött! Vilket härligt liv. Sista badet för denna gången. Vilken värme! Vilka människor jag mött! Vilket härligt liv.

Som vanligt vaknade jag tidigt och tänkte dra mig en stund i kojen och få kontakt med omvärlden i telefonen, men Bobovisce är det sämsta stället i hela Kroatien tror jag när det gäller täckning. Noll. Inget. Zip. Tråkigt. Detta tillsammans med toabrist och ytterligare en väldigt het morgon gjorde att vi tog beslutet att komma oss ut på öppet vatten på en gång. Alla hade inte vaknat men vi trodde inte de skulle misstycka på något sätt när de väl vaknade. Vi vinkade av den andra båten med en plan om att ses i nästa vik och satte kurs ut ur viken.

 Väl ute på öppet vatten fläktar det ju alltid lite mer och det blev väldigt behagligt klimat! Frukost och bad medan vi drev runt i strömmarna en stund. Vi spanade efter delfiner eftersom detta är deras hemmavatten men de hade nog inte vaknat riktigt ännu.

 Efter en stund anslöt den andra båten och vi ankrade längs kanten i ännu en fantastisk liten vik med knallgrönt vatten. Det är fredag och fredagar är Captains Carbonara Day, vilket betyder att vi skeppare bjuder besättningen på Spagetti Carbonara. Denna gång blev det väldigt bekvämt eftersom jag fick i uppdrag att koka spagettin och Frode gjorde resten. En heroisk insats av honom att stå i köket en timma och brassa käk denna heta dag! Vi mumsade och åt med god aptit och även denna dag gick allt för fort.

Klockan närmade sig fyra på eftermiddagen och det blev dags att börja dra sig hemåt mot marinan och en avrundning av denna härliga vecka. För att göra avslutningen perfekt började det blåsa en god stark bris och för fulla segel fick vi en underbar halvvindssegling ända in till hamnen. Vilken avslutning! Vi forsade fram i åtta knop och vårt unga par satt i fören och lät sig sköljas över av vågorna där vi skuttade fram.

Marinan är ju väldigt skyddad och det är toppen när det är lite busigt väder. I värmebölja är det i stort sett outhärdligt och innan solen väl gick ned låg vi mest på var sin brits och flämtade. När kvällen och svalkan (bara 30 grader) kom var det dags att packa och städa upp lite i båten.

Det blev inte mycket sova denna natt. Otroligt varmt och inte en vindpust i sikte. Jag försökte hitta en sval position på kojen men det var inte lätt. Lite vila fick vi i alla fall till slut.

I skrivande stund går vi ned för landning i Göteborg. Det är 15 grader, hårda västliga vindar och regn. Jag har shorts.

Följ oss gärna vidare på äventyr nästa gång! Som planen ser ut nu åker vi den 29 augusti för FEM hela veckor med spännande upplevelser. Det finns enstaka platser kvar under denna period. Kontakta mig för mer info :)

Tack för att du läst ända hit. Hör gärna av dig på 0768-91 86 46 eller Lotta@herbalot.se om du vill veta mer om våra resor. 

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-