Zlatan utan grott-tur med skönsång!

Vad vore en seglats utan ett stopp på "Zlatan", eller Sveta Nedjelja som byn heter egentligen. Familjen Plenkovic driver en stor vingård här och har även en restaurang dit vi alltid återvänder om vi har möjlighet. 

Frane är vår hjälpsamme värd och tar alltid emot med ett stort leende. Vi fick en lugn och fin tilläggning i den pyttelilla hamnen. Snacka om fickparkering. Frane berättade att han suttit med några herrar på restaurangen när vi backade in och dom hade sagt att "det gjorde han ju riktigt bra" och Frane hade replikerat "inte han, hon!" :)

Vi var tidigt här för att komma på insidan piren och hinna gå upp till grottan men till och med jag kroknade i värmen denna dag och vi gick till den lilla ön med trädet på, som kallas Zlatan Otok, och badade. Vattnet är rätt och slätt ljummet. Det känns knappt att man hoppar i så man får tänka sig för innan man andas och kolla om man är under vatten eller inte. 

På vägen hit övade vi på "Gabriellas sång" för att framföra som en kul grej för den andra båten som hade önskat den tidigare på dagen. På kvällen när vi hade ätit vår goda fiskgryta på restaurangen klingade vår manager, Frank, i glaset så hårt att det sprack! Efter en fin presentation körde vi vår skönsång - kolla nedan om du vill se hur det blev :)

Staffettpinnen överlämnad till den andra båten och vi ser fram emot deras replik nästa kväll. Vårt fina par ombord bestämde sig halv nio på kvällen för att de ändå ville se grottan så de gav sig av upp. Det var fortfarande ljust på vägen upp men becksvart på vägen ned. En fulladdad mobiltelefon blev räddningen. Utan den hade dom fått övernatta där uppe. Antagligen det svalaste stället på hela ön så det hade inte gått så stor nöd på dem! 

På nattkvisten var det full fest på kajen sisådär 75 cm från vår båt så det var lite svårt att sova. Skränande gubbar och några kvinnor som försökte få dem med sig hem var kanske inte helt harmoniskt. Men å andra sidan var det 40 grader varmt i hytterna så vi valde att inte kunna sova av den anledningen istället - så slapp vi störa oss på party-gänget. Bra va? 

Nåväl, det är ju inte kontorstider dagen efter direkt så det gjorde inte så mycket att natten blev kort i ena änden. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-