Flera strategier är visst ingen bra strategi...

Morgonen gryr tidigt som alltid här nere om sommaren. Det har varit en skönt natt som svalnade lagom till läggedags och gjorde att nattsömnen blev god. 

Jag var uppe med tuppen och tog en intervall-joggingrunda runt bukten bort till klostret och tillbaka. En fantastiskt stilla morgon! Första träningen sen efter förkylningen och det gick ganska bra. Det är lite lite jobbigt att köra ett tabatapass ensam på bryggan när alla andra sitter mer eller mindre trötta i sittbrunnen med sin kaffekopp... Så det fick bli den här varianten i dag.

En lång och skön förmiddag utan allt för många måsten. Sköna bad och god frukost men vid 11-tiden tyckte vi att vi var klara att åka. Det var vi visst inte riktigt. En plan var att låta tampen sjunka till botten innan vi körde ut eftersom den annars kan fastna i propellern. En annan plan var att dra ut båten för hand lite innan vi åker eftersom tampen annars kan fastna i propellern... Tja... Gissa? Den fastnade i propellern och smatt av! 

Hej å hå. Lyckligtvis låg vi fortfarande nästan långsides med Frodes båt och vi kunde göra fast och köra vår "no stress"-pricip medan vi letade fram snorklar och cyklop. Frode är en mästare på att vara länge under vattnet och trots att det inte var hans båt som hade knasat till det så dök han tillsammans med oss andra på More Magic. Vi var fyra personer som i skift lossade tampen vid propellern. 

Men en liten extratamp lyckades vi hjälpligt återställa ankringslinan så att inte bryggägarna skulle bli ledsna. Denna gången var ju omständigheterna goda med fint väder, varmt i vattnet, många som kunde dyka och gott om tid - så det gick jättebra. 

Till slut kom vi iväg i alla fall och tuffade för motor upp till Mljet. Vi hade fin vind sista timman men rätt i näsan så vi valde att fortsätta för motor. Lite slött... Men skönt. 

Ankring i badvik för omelettlunch. Kristallblått vatten, ca 25 grader i vattnet och över 30 på land i solen. Vi är glada för soltaket som i Sverige snarare skulle verka som regntak?
 

Tilläggningen hos Joseph gick bra till slut. Många strategier även nu... Men ok, vi hade ju inte så bråttom :)

Efter ett par timmar anslöt även den andra båten och vi kunde äta middag. En fantastisk sådan med dalmatisk skinka och ost till förrätt - sedan grillad fisk och härodlad färskpotatis. Vi fick mat så det skulle räcka till dubbelt så många personer så nu blir det samma mat till lunch i doggy-baggen. 

Det är bara max 2 meter mellan båten och restaurangen så det är nära för den som vill gå och lägga sig. Flera satt kvar långt in på småtimmarna och pratade. Den andra båten har en filosof ombord så alla samtalsämnen måste dryftas från djupet av själen :)

I morgon ligger vi kvar till efter lunch och siktar sedan mot Marc'o Polos hemstad... Läs gärna vidare. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-