Ett nytt spontant äventyr börjar!

Tänk, jag trodde det skulle dröja ända till augusti innan jag satte kurs mot Kroatiska vatten igen men ibland dyker tillfällen upp som man bara måste fånga. Gode vännen Frode behövde en skeppare till Bavaria 46 More Magic från Dubrovnik till Split och jag var inte speciellt svårövertalad...

Fina Sara, som seglat med förra året också, hakade på plus fyra personer, som vi ännu inte känner,  från grannlandet i väst. Vi reser ut i morgon, lördag, så jag passade på att få en extra dag semester innan vi ger oss av. 

Direktflyg ap-tidigt i morse. Tack Marianne som orkade upp och körde mig till flygplatsen. Väldigt smidigt att landa redan kl 08:35 och bli hämtad av allas vår favorit - Taxi Vito. Fick ställa väskan där hemma hos dem medan jag shoppade lite i stan. Det var över 30 grader varmt redan vid nio-tiden så jag gjorde rundan kort och tog 12-båten ut till Hvar. 

Klockan var bara lite över ett när jag kom fram. Jag hade bokat på vinst och förlust på ett B&B på Hvar eftersom det var fullt överallt i Split p g a "Ultrafestivalen" som är någon form av veckolångt raveparty. Det visade sig vara en lyckoträff! Min värdinna Lada skickade redan vid bokning ett trevligt välkomstmail och hon mötte mig vid båten när jag anlände och visade mig vägen upp till huset. 

En vidunderlig utsikt från egen insyns-skyddad terrass. Rent och snyggt rum med eget badrum. Högt över Hvar med utsikt över hamnen och fortet med sin gamla stadsmur. Fantastiskt bra! Väl värt sina pengar. Vill du bo billigt och bra i Hvar kan jag varmt rekommendera Guest House Vuljan.

Det är väldigt många och branta trappor upp till huset; men belöningen är en fantastisk vy och ett lugnt och fint boende. Men som sagt, sliter du med kondis och trappor så är det kanske inte för dig. 

Badplatsen i Hvar är stenig men ljuvligt med det gröna vattnet. Jag satt en god stund med en bra bok och bara lyx-slappade här. 

Lunch på lokala pizzerian i hopp om att få en sån där smarrig pizza som i Stari Grad... Men nej, bläh... Den var verkligen inte god så jag fick toppa med en glass. Hälsocoachen i mig kan inte rekommendera detta. Liiiite ont i magen men inget som inte en god egenblandad kvällsmat med massor med blåbär och saftiga nektariner kunde fixa! 

Just nu delar jag terrass med en liten söt salamander. Kvällarna och nätterna är augusti-mörka och det är som att titta ut i sammet med glitter på när jag ser ut över The Town of Hvar just nu. En härlig plats att sätta upp sitt kontor och reflektera över dagen som varit. Hettan  har gett vika och lämnat plats för en ljummen tropisk natt. Det är egentligen bara ett fel - och det är att det känns lite onödigt att ha det så här bra på egen hand. Ganska oromantiskt liksom... &

I morgon tar jag den stora katamaranen kl 08:55 till Dubrovnik och får träffa alla mina goa vänner och bekanta och äntligen komma ut på sjön. 

Kommer vi att få någon vind i seglen och kommer vi att sova på nätterna?
Fortsätt gärna följa bloggen varje dag den kommande veckan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-