Ännu en lång dag under segel

Kvällens fina restaurang blev "gym" morgenen därpå; Multi-purpose! Kvällens fina restaurang blev "gym" morgenen därpå; Multi-purpose!

Självklart hade vi morgon-tabata även om platsen var lite knapp på bryggan nedanför restaurangen. Vissa hade lite träningsvärk från gårdagen men det var inget som ett nytt pass inte fixade!

Eftersom vädret var lite mulet kunde vi träna en halvtimma senare än vanligt och ta en kort sovmorgon. Kl 08 var vi dock färdigtränade och kunde avnjuta traditionellt bad och stor smaskig frukost! 

Den hårda sidvinden höll i sig men det var bara skönt att få frisk luft under frukost-timman. Vi slängde skräp; i soptunnor som de ställt utanför stadsgränsen. Det var en bit att gå men till slut hittade vi i alla fall. En kort proviantering för mer feta-ost, mozzarella och solkräm hann vi med innan vi lämnade för en lång dags segling. 45 sjömil varav mer än hälften under segel i frisk medvind! 

Vi baklängeskryssade för att få skön slör istället för plattläns även i dag men i Korcula-kanalen dog vinden ut. Vi hade först tänkt gå in till Korcula men eftersom det skall blåsa nordligt de kommande dagarna valde vi att istället gå i stiltjen upp till Scedro. Det är skönt att vara på "hemmabanan" igen och vi har på två dagar tillryggalagt nästan 80 sjömil. 
 

Pia och Jörgen stod till rors långa stunder och styrde med den äran utan att få någon ofrivillig gipp. När vinden dog ut i kanalen utanför Korcula passade vi på att laga lunch och åt under gång. Några få regndroppar kom  men så snart vi fått på regnjackorna så slutade det igen. 

Det är varmt och gott och i fjärran hörde vi åskan men vi var på väg mot ljusare himmel och det verkar som om det skulle bli bättre väder i Dalmatien än i söder. Skönt att vi lyckats tillryggalägga så stor distans redan. 

Vi ankrade på Scedro i första viken till höger. Det är en musselodling längst in som man får vara lite försiktig med men vi släppte ankaret strax utanför och Jörgen hoppade som en hjälte i vattnet med 50-meterstampen och gjorde fast i en tall! 

Det blev helt stilla på kvällen och vi hoppas på en natt utan kluckande och gungande. Skall bli härligt att sova en lång ostörd natt och vakna pigg och utvilad i morgon. Problemet med att ligga på svaj så här är att det är svårt att hitta träningsplats till morgondagen. Vi kanske kan försöka vara ombord och köra lite mer styrka än "hopp och sprätt". 

Kvällsmat i sittbrunnen i en stilla vik är oslagbart - jag önskar att alla kunde få uppleva en sådan här tropisk kväll. Cikadorna spelar på land och man hör spridda samtal och skratt från de andra båtarna en bit bort. Någon jolle kör omkring i mörkret och försöker hitta hem. En skön stämning helt enkelt. 

Pia har lovat risotto till kvällsmat och så blev det! Fantastiskt. Slår vilken restaurang som helst! Planen för morgondagen är lite oklar; det finns flera alternativ men det beror helt på vädret. Vi skulle kunna gå in till Zlatan, som bara ligger en timma härifrån, och klättra i berg. Igen :) Eller så går vi vidare upp till Palmizana eller till och med ända in till Stari Grad. Eftersom det skall blåsa på onsdag och torsdag planerar vi för att ligga i trygga hamnar då.

Sov gott när det blir dags för er också. Vi ses i morgon på nya äventyr!           . 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-