Ännu en toppentur till toppen!

Den lilla byn Sveta Nedjelja ligger mitt på Hvars sydkust och har plats för sisådär 5 båtar. Vi är glada att familjen Plenkovic alltid tar så glatt emot oss. Som bilden visar hade vi absolut ingen vind i dag igen men vi njöt av en dag på havet med sol och bad. 

Stället kallas "Zlatan" i dagligt tal eftersom vinet som produceras här heter Zlatan Otok (Golden Island). 

Vid tvåtiden hade vi backat in och fickparkerat. Värmen var enorm och det var svårt att gå på däck barfota för man bränner fötterna. Trots värmen laddade vi med god lunch och förberede oss för dagens tur till korset på toppen. 

Några av oss var fast beslutna att ta oss hela vägen och det gick förvånansvärt lätt i hettan. Ett steg i taget tog vi oss först till grottan och sedan hela vägen upp. Det går åt nästan 3 liter vatten och ändå kissar man inte en enda gång - det säger något om hur mycket man faktiskt svettas på en sådan tur. Väl på toppen åt vi vår lilla medhavda matsäck innan det var dags att gå hela vägen ned igen. 

Nedvägen är lättare på så sätt att man inte skall utföra så tugnt arbete men med lite darr i benen så var det ändå full koncentration som krävdes för att inte rasa ned lite för fort. (Klicka på bilderna för större format).

På kvällen en välsmakande och välförtjänt fiskrätt från grillen. Vi satt inte långt från båten och hade s k krypavstånd hem.

Vi fick en liten tur ned i vinkällaren och gänget fick smaka lite diverse viner från gården. Tror att de flesta köpte med sig någon flaska och vi fick en som present till båten. 

I år har de även börjat producera honung som smakar ljuvligt! Vi köpte med oss lite av det också och det är ju lite mer i min smak. Sött och gott :)

Under kvällen och natten drog ett riktigt busväder över oss. Åska, blixtrar och massor med regn men vi kurade fint på vår plats i lilla hamnen och då är det bara mysigt att lyssna på regnet som smattrar. 

När morgonen grydde hade ovädret dragit bort och lätta skyar kantade blå himmel. Ordningen återställd.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-