Sista dagen med gänget

Lollo och Ylva i stilstudie på våran fina kaj/gym :) Lollo och Ylva i stilstudie på våran fina kaj/gym :)

Fredag. Tänk vad fort tiden gått ändå. I måndags konstaterade vi att det var så skönt att nästan hela veckan var kvar men vips - så är det fredag. 

Stari Grad gjorde ett gott intryck och vi hittade en fantastisk plats att träna i dag. Ett afrikainspirerat högtempopass lett av Sara med assistans av en lite trött men nästan återställd Lotta. 

Utsikt över blåa vatten och en skugga där det "bara" är 25 grader redan kl 07:30. Salt och ljuvligt svalkande bad efter träningen gjorde morgonen till ytterligare en underbar semesterdagsstart. 
 


Vi kompletterade maten lite och fixade båtpapper innan vi gav oss av ut på dagens etapp mot Marina Kastela. I dag kunde vi faktiskt ha seglat - men de flesta hade det så härligt i solen att vi istället puttrade lite lugnt med motorn. Det fläktade skönt ute på havet jämfört med "grytan" som vi låg i nyss. 

Första stoppet var i Milna där vi skulle fylla diesel. Det är en upplevelse att ligga i kö med en 56-fotare tillsammans med ett antal andra monster som glider hit och dit. Radiobåtarna på Liseberg kom för ögonen men allt gick bra. Vi fick vår diesel efter lite pyssel och rullade vidare till Thia Bay där vi ankrade för resten av dagen vid sidan av Le Salon.

Det bästa på denna dagen var vid lunchen då en flock delfiner bestämde sig för att ge en timslång show med krumbukter och höga hopp. Heeeeelt fantastiskt! Dom var inte långt bort och vi satt helt hänförda. Ildiko hade lagat en av sina goda omeletter och inlagd gurka så vi fick till och med luch till delfinshowen. Många härliga bad blev det innan vi vid femtiden lättade ankar och körde in till Marina Kastela för ett "skiftbyte i Tabasco-fabriken". 

Några njöt en god dusch och vi andra fixade och packade. Lätt kvällsmat på lokala restaurangen och sedan mer packning eftersom vi skall lämna båten i morgon kl 09 senast. 

I kväll såg vi ett åskväder dra förbi men vi har haft en otrolig tur med vädret denna veckan. Alla i besättningen har mer eller mindre svidande skinn som ett vackert minne att ta hem till den kalla nord. 

Nya gästerna landar redan på förmiddagen i morgon så då börjar ett nytt äventyr! Du hänger väl med???

Tusen underbart TACK till Marie, Lollo, Ylva, Sara, Camilla och Ildiko för att ni gjorde denna resan så speciell. För det goda humöret, för hjälpsamheten och för alla goda skratt och samtal. Vi ses igen ombord hoppas jag innerligen! 

//Lotta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-