Zlatan och topptur

Ljuvliga bad! Ljuvliga bad!

En stilla natt utan en krusning på vattnet. Utan vind kan det vara lite lurigt att ligga på svaj i en vik eftersom båtarna glider runt lite som de vill istället för att ligga snyggt åt samma håll som de gör när det blåser lite. Det ser ju snyggare ut också om alla ligger lika! :) Jag var uppe några gånger mitt i natten och kikade både på stjärnorna och de andra båtarna - magiskt. 

Underbar frukost med massa frukt och bär, sköna bad och trevlig samvaro. Vi tuffar i 2 knop mot Sveta Nedjelja som ligger mitt på sydsidan av ön Hvar. Vi har bokat plats i hamnen och låter färden ta sin tid. Vi stannar och badar mitt ute på vattnet och njuter av 23 gradigt klarblått vatten. 
 

I Sveta Nedjelja ligger en vingård, Zlatan Otok, som drivs av familjen Plenkovic. Zlatan betyder "Guld" på kroatiska och är benämningen på årets första vin som kommer ur pressen. Den lilla hamnen rymmer bara 4-5 båtar och består av ett antal stora betong-"lådor" som sänkts ned på havsbotten och formar en pir. Lådorna utgör även vinkällare till restaurangen.

Parkeringen kräver viss precision men allt gick bra och vi parkerade sisådär en 75 cm från restaurangen. 

Härlig fisksoppa fick vi och goda pannkakor med lokal honing till efterrätt. Vår systerbåt Le Salon kom och sällskapade oss på middagen med Frode Borge m familj ombord. Trevligt!

En annan fantastisk begivenhet på detta stället är de höga bergen och de fina vandringslederna. Självklart ville vi nå toppen så vi rustade oss för vandring på eftermiddagen. Ryggsäckar med massor med vatten och "Hydrate" som är en sportig vätskeersättning. Med några proteinbars, plåster och ett glatt humör började vi stigningen.
 

Klockstapeln i grottan med en fantastisk utsikt! Klockstapeln i grottan med en fantastisk utsikt!

Den första etappen går upp till grottan som är resterna av ett gammalt kloster. Ca 250 höjdmeter och 3 km att gå men det är brant och vi pustar lite i värmen. 30 grader varmt och ingen vind gör att det går åt en del vätska.

Vi är några i gänget som inte har fått nog av uppförsbackar så vi fortsätter vandringen ända upp till "Korset" som står på 626 meter över havet. 

Hela vandringen upp och ned igen tar oss knappa fem timmar och det är trötta ben som kliver ombord på båten igen någon timma före middagen. 

Klicka på bilderna nedan för en större version.

I morgon är det träning igen - vi får se hur många tappra som klarar att kravla sig ur kojen. Ytterligare en ljuvlig dag till ända!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-