Turistfällan Hvar

Utsikt från fortet Kastela Spanjola i byn Hvar på ön Hvar. En kanonbild? :) Utsikt från fortet Kastela Spanjola i byn Hvar på ön Hvar. En kanonbild? :)

När luften står helt stilla och solen värmer från klar himmel är det ca 30 grader redan tidigt på förmiddagen. Vi passade på att träna vid halv åtta för att undvika den värsta hettan.

Tre gäster från grannbåten; Frode, Synnöve och Eidun stod redo kl 07:25 så vi tjejer fick skynda oss lite plötsligt. Vi hittade en perfekt plats att träna på - den lilla betongkajen nedanför trädet som står på lilla ön som också heter Zlatan Otok. Dom hade äntligen "betongat" om kajen då det gjorde inte så förfärligt ont i fötterna för oss som tränar barfota. Dessvärre hade dom samtidigt tagit bort trapporna så det gick inte att bada just där.

Kajen låg i skugga när vi startade och trots den långa klättringen i går var vi förvånansvärt pigga i kropp och ben och träningen var väldigt kul! Bra musik och en heeeelt fantastisk vy över Adriaterhavet. Bättre gym kan man inte hitta!

Morgonen blir bara så perfekt när man startar med träning, bad och sedan en härlig frukost. Vid 11 kom vi oss i väg mot Hvar för att få en plats vid gamla kajen. Det är inte plats för många båtar så vi behöver vara inne vid 13-tiden redan. Det gungar en del men båten ligger bra. Den eländiga plankan trillar dock ned hela tiden.

Efter lunch lite fri hopp och lek. Några tog en promenad bort till badet, någon shoppade lite och andra tog det bara lugnt. Till och med skepparen fick sig en liten power-nap :)

Trevlig omväxling till våra mer öde ankringsplatser. Strandpromenaden sjuder av liv och rörelse. Det är lite som Kroatiens Marstrand här och det är ett populärt turistmål. Sara, Ildiko och jag turistar upp till fortet Kastela Spanjola. 

Övriga tog en sol- och baddag borta vid Hula Hula Beach. Mycket sol och fortfarande väldigt o-blåsigt. Prognosen visar fortsatt sol och värme och väldigt lite vind så vi laddar för en ny väldigt varm dag i morgon.

Dagen avrundades med en väldigt god och prisvärd middag på Paradise Garden. Seafood-pasta, grillad tonfisk, grillad bläckfisk, grillad okänd fisk, grillad biff... Fullmåne och ljumma vindar. En smaskig glass och lite shopping på vägen tillbaka till båten fulländade dagen. Lite småprat i sittbrunnen hörs i skrivande stund. Musik och skratt hörs i fjärran och tamparna knakar i dyningarna... 

Minns ni den där känslan man hade som liten dagen före julafton? Så har vi det hela tiden med förväntan på nästa dag. Vi planerar att tuffa ut till ön Vis - vi får se om planen håller eller om vi ombestämmer oss. Först blir det ju träning såklart. Sov gott alla våra fina bloggläsare. //Lotta
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-