Vi kommer till Zori Bay

Vi började dagen med ett härligt Tabata-pass såklart! Härligare "gym" får man leta efter och när solen kom över krönet så blev det väääldigt varmt. Ildiko simmade tillbaka till båten och vi andra tog jollen. Ganska cool att åka gummijolle till träningen :)

Efter "second breakfast" med yoghurt, bär, frukt och kaffe från nya Fioruccin satte vi kurs mot Plenkevic Island och Zori Bay. Redan då gladdes vi åt att få äta Chokladfondant på kvällen. 

Vinden dog ut totalt när vi kommit utanför Milnaporten så vi tuffade sakta och lugnt för motor. Fram på dagen kom middagsbrisen och vi kunde sätta fulla segel. 

El Tabasco är en 56 fots Bavaria och seglar toppenfint. Så välbalanserad att man inte ens behöver hålla i ratten alltid. Vi njuter av stillheten som infinner sig när motorn tystnar. Eftersom vi vill köra kaffemaskinen tar det en stund innan generatorn också tystnar men sen hörs bara frasandet från vattnet när vi glider fram. 

Vi gör ett perfekt slag och går söderut mot nattviken. På vägen träffade vi på n havs-sköldpadda som sävligt paddlade sig fram. Fantastiskt!

Väl framme i kristallblått vatten ankrar vi ett par gånger innan vi sitter för storm. Skepparen på denna båten ankrar ju alltid "i en anann kommun" :) Men skrattar bäst som skrattar sist - den gången det blåser upp ligger vi som en pir mitt bland alla andra som bara guppar runt. Extrautrustad med 100 meter kätting ligger El Tabasco säkert i alla väder. Nu är prognosen 4 m/s så det kanske hade klarat sig just denna gången men man vet ju aldrig.
 

Kvällen spenderade vi på Restaurant Zori med lätt huvudrätt och väldigt smaskig choklad-fondant till efterrätt. Det är en chokladsufflé där het choklad rinner ut när man delar den. Åh, så gott! Det bästa var att alla suffléerna gick sönder så vi fick dem gratis. BRA restaurant det där. 

Jolleresan tillbaka gick utan problem. Vi hissade upp våra kjolar och satte oss på en genomvåt jolle utan att förstöra våra fina klänningar. Mycket uppskattat av åskådarna... Tillbaka på båten är några jättetrötta och några jättepigga. Tur att alla kan göra lite som dom vill. Själv hör jag i dag till de trötta så nu blir den en god bok i kojen. I morgon skall vi bestiga berg! 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-