Första dagen ombord

Härlig buffe uppdukad med tzatziki, mozzarella, tomater, melon, skinka, pasta, olivolja... och massa annat gott! Härlig buffe uppdukad med tzatziki, mozzarella, tomater, melon, skinka, pasta, olivolja... och massa annat gott!

Marie, Sara, Ylva, Lollo, Camilla och Ildiko har mönstrat på El Tabasco. Vi började med tidig lunch på en närliggande restaurang och åt omelett med extra allt. Väldigt gott när det blivit supertidig frukost för de allra flesta av oss. Runt bordet kunde vi planera matinköp och vi skickade en delegation till marinans egen lilla affär. 

Det gick faktiskt att hitta det mesta där men några tappra tog ändå en extra vända till Lidl för att bunkra det sista. Vi fick t ex inte tag på Mozzarella-ost på första affären och det är ju verkligen ett måste! 

Vid fyratiden var allt avklarat, båten clearad och vi kunde komma iväg. El Tabasco har fått flera förbättringar i vinter - bl a två små livflottar istället för en stor, en stege på utsidan akterspegeln så man kan komma upp utan att fälla ned badplattformen och krokar + USB-uttag i alla hytter! Lysande.

Bobovisce Bay på Brac Bobovisce Bay på Brac

Vid femtiden var vi framme vid Bobovisce. En fantastisk vik på västsidan av Brac i närheten av Milna. Här finns bojar utlagda och vi kom på plats utan mankemang. Inte så många andra båtar men några droppade in under kvällen.

Vårt största(???) bekymmer var att vi inte hade diskmedel till diskmaskinen så vi tog lille jollen in till land och handlade i byns lilla affär. Dom verkligen älskar rengöringsmedel i denna byn för det är den enda man kan handla. Säkert 50 olika artiklar, en av varje men det räckte ju för oss! 

Kvällen blev tidig för många hade ju som sagt varit uppe väldigt tidigt. Vi andra packar upp lite smått, kopplar in wi-fi, bloggar, äter lite nötter och njuter av sommarkvällen. Vinden mojnar allt eftersom solen sjunker och prognosen för morgondagen ser bra ut. 

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-